Oldalak

2011. augusztus 11., csütörtök

Gordon képzés csapó 1.

Tegnap elmentem fegyelmezni egy dobermannt. Több problémája van, többek között hogy ugrál, és harap ( így játszik.... az éles fogaival.. és erőset harap..) Sétánál meg nem szimplán húz, hanem rángat. Az elsőt kezdjük leküzdeni, ( Cesar módra) , plussz tanítottam pár trükköt neki.. a sétás dolgot nem tudom hogy hogyan oldom meg, mivel a gazdik addig nem akarják hogy elvigyem sétálni, míg a kertben nem látszik rajta hogy jól megy...de ezt ott nem lehet megtanítani neki.. de nem értik...: D
Ráadásul pórázrángatással még dolgom sem volt.. Angie is húz, de apa megmondta hogy a dobermannak húznia kell..: D ( inkább kiállításon a beállításnál szval..)
Még olvasgatok ez ügyben, bár van pár dolog amit majd kipróbálok, de kertben ez nem egyszerű....
Na majd irok.:)

Itthon mindenki jól van, Mollynak jövőhéten varratszedés, 27-28-29 Dobermann világkiállítás Fehérvár-csurgón ( aaaa milyen helyen lessz:3 ), de nevezni nem nevezünk.

2 megjegyzés:

  1. Szia! A pórázrángatáshoz annyit tudok tanácsolni, hogyha rángat, akkor indulj el az ellenkező irányba, aztán fordulj vissza, amint úgy érzed, hogy oké. Viktoriásan :D Amúgy az is lehet, hogy azért rángat, mert új neki a helyzet, nem igazán ismeri a helyet és fel van pörögve. Legalábbis nekünk csak ennyi volt a bajunk kezdetben.
    Sok sikert hozzá!

    VálaszTörlés
  2. Köszi a tanácsot! Szinte teljesen biztos vagyok benne hogy pörög, és új neki a helyzet, meg az egész szituáció, de valahogy mégis le kellene küzdeni. Például azzal hogy többet hordják ki, és labdával előtte lemozgatják. De addig nem akarják kiengedni amíg nem látszik rajta, hogy jól fegyelmezett, és jól fog sétálni......:S

    VálaszTörlés